ПРЕДСЈЕДНИК Народне партије Српске најоштрије је осудио јучерашњу провокацију у Приједору коју су организовале локалне вође СДА и Хамдија Абдић Тигар.

– Очекујем реакцију међународне заједнице. Свима би требало бити јасно ко овдје звецка оружјем и призива на рат. Опште је познато ко је Хамдија Абдић, сумњичи се за ратне злочине које су припадници тзв. Армије БиХ починили у операцији Сана 95, у тим операцијама активно је учествовала и 502. Бихаћка бригада чији је командант био Хамдија Абдић. То је човјек који у Приједор и Крајину није дошао са добром намјером, дошао је да провоцира у Приједору- поручио је Бањац.

Хамдија је како каже лидер НПС, дошао и отишао назад у Бихаћ, али му нису јасни Месуд Трњанин, Неђад Бешић и Мурис Чиркић, зашто им ово треба, јер они живе мирно у Приједору, нико им никада није ружну ријеч рекао.

Бањац каже да типови попут Хамдије Абдића нису добро дошли у Приједор и Републику Српску док год постоји сумња да је чинио ратне злочине над српским становништвом.

– Међународна заједница мора овим типовима попут Хамдије стати у крај, њихово појављивање било гдје може само изазвати узнемиреност. Грађанима Приједора се захваљујем што су остали смирени и достојанствени и нису насјели на провокације, а чини се да је то некоме и био циљ, поручио је Бањац

Иначе Хамдија Абдић је био у четвртак у Приједору и поручио како је „Приједор и њихова чаршија“

Оставите Коментар