Председник Српске деснице Миша Вацић стао је у одбрану српских навијача у емисији на ТВ Хепи где се говорило о Закону о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама.

Вацић је рекао да треба зауставити медијско сатанизовање навијача. Он је објаснио да је због пар појединица сатанизовани навијачи иако су у њиховим редовима најбројнији родољуби од којих су многи бранили Србију и српски народ током одбрамбених ратова 90-их.

Вацић је подсетио да и данас кроз бројне хуманитарне акције навијачи доказују да нису хулигани већ људи који брину о својој земљи и народу наводећи пример да су навијачи Црвене Звезде организовали најмасовнију акцију добровољног давања крви.

Лидер Српске деснице за сатанизацију навијача оптужио је режим Бориса Тадића који је вршио репресију над омладином и сатанизовао навијаче због тога што су се противили његовој, како је рекао, издајничкој политици. Међутим, Вацић каже да су сатанизацију навијача и родољуба, после смене Тадића, наставили прозападни медији.

– Изгредници не могу да буду десетине хиљада људи који се налазе на трибинама. Зашто их не зову добровољни даваоци крви? – упитао је Вацић. Вацић је подсетио да навијачи воде и дипломатску борбу за КиМ и да захваљујући њиховом пријатељству са навијачким групама у иностранству на многим утакмицама се појављују поруке подршке Србији у одбрани Косова.

Вацић је рекао да је због репресије бившег режима велики број младих људи морао да напусти земљу, а као најекстремнији случај навео је неправедне пресуде навијачима Партизана у случају Татон.

Он је посебно апеловао на младе да се међусобно не нападају и убијају због навијања за различите клубове.

Вацић је рекао да се не може дозволити да се због једног лошег доктора, свештеника или наставника блати читава професија, па тако ни навијачка трибина.

Он је осудио казне УЕФA и ФИФА српским клубовима због родољубивих транспарената и додао да УЕФА тиме подржава шиптарски теоризам.