Друштвене мрежа у Србији су експлодирале, након што се појавила слика из јутарњег програма Радио Телевизије Србија на којој младић у дуксеру Косово је Србија даје интервју новинарки. На слици се види замагљен лого, на исти начин на који се цензурише непожељан, узнемирујућ и екстремни садржај.

Велики број корисника друштвених мрежа изразио је негодовање материјалом телевизије која је финанасирана новцем пореских обвезника. Наведена фотографија показује програм уживо, а испод замагљеног дела се могу видети делови логоа, мапе Косова и Метохије у бојама заставе Србије.

Фотографија је изазвала прави мали рат са коментарима. Са једне стране појединци тврде да је слика накнадно монтирана и замагљена, али друга страна каже да у прилог томе да није монтажа иду фотографије са видео плејера на којима се види дугме за пуштање снимка и његово паузирање.

Покушали смо да прегледамо архиву РТС и емисије јутарњи програм, али је интересантно да на званичном Јутјуб каналу фали снимак из периода у коме је фотографија начињена, то јест од 6 сати и 37 минута, док се снимци пре и после тог времена могу лако пронаћи на каналу.