Чувени фудбалер Црвене звезде и репрезентативац Драгослав Шекуларац сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Фото: Starsport
Фото: Starsport

Од „Шекија“ су се опростили породица, пријатељи, некадашњи саиграчи, представници Звезде, Партизана, ОФК Београда, Фудбалског савеза Србије, као и цео први тим црвено-белих.

Између осталих ту су били и изасланик председника Александра Вучића Никола Селаковић, академик Матија Бећковић, познати тренер Душан Бајевић, легендарни кошаркаш Зоран Славнић.

Фото: Starsport
Фото: Starsport

Душан Маравић, који је играо са Шекуларцем, подсетио је да је чувени фудбалер био јако популаран широм света.

– У име нас срећника који смо с тобом играли можда нисмо имали времана и прилике да ти кажемо за живота, па ћемо сада. Не само да си био најбољи, најпопуларнији међу нама, него си био најбољи међу нама. Ми смо с тобом играли, али смо те и гледали опчињени твојим мајсторством. Где год смо били широм света ти си доминирао. Био си раван Пелеу и Гаринчи, тада најбољим фудбалерима на свету, био си магнет за навијаче који су долазили тебе да гледају. Рецимо, у Сплит се тада путовало спаваћим колима, а навијачи су ноћу заустављали воз да те виде. Био си најтрофејнији међу нама, а освајао си трофеје и као тренер. И ту си доказао да си најбољи- рекао је Маравић, после чега је уследио аплауз више стотина људи на гробљу.

У име породице од легендарног фудбалера опростио се брат Мирко Шекуларац.

Фото: Starsport
Фото: Starsport

– За њега је живот био игра, волео је шалу. Била је привилегија бити члан његове породице. И сада када си отишао направио си чудо, ујединио си људе свих вера и нација са свих континената. Надам се да ће твој синовац који игра фудбал у Швајцарској да настави традицију- поручио је он.

Упечатљив детаљ остаће и порука на венцу „Праве легенде никад не умиру“…

Фото: Starsport
Фото: Starsport

Један од најбољих фудбалера икад на овим просторима преминуо је у суботу у 82.