Село се налази на 19 километара од Торина, где је неколико хиљада људи оболело од вируса корона.
Становници Монталдо Торинезеа, села у северном италијанском региону Пијемонт, за сада су поштеђени вируса корона, што је поједине навело да верују да су заштићени због „чудесне воде“, која је, према легенди, излечила војску Наполеона Бонапарте од упале плућа.

Село се налази на 19 километара од Торина, где је неколико хиљада људи оболело од вируса корона.

Верује се да је вода из бунара у овом селу, са 720 становника, помогла да се излече Наполеонове снаге, која су ту успоставиле камп у јуну 1800. пре битке у оближњем Маренгу.

  • Према легенди, Наполеонови генерали су оболели од упале плућа. Међутим, захваљујући чистом ваздуху и нетакнутој природи, али и води, они су излечени. Током тог периода вероватно је помогла и вода. Али данас је тај бунар затворен и вода из њега се користи само за наводњавање поља. Не можеш да пијеш из њега – рекао је градоначелник овог места Серђио Гајоти.

Наполеон и његове трупе победиле су у бици против аустријских снага у Маренгу.

У селу Монталдо Торинезе већином живе старији људи, али има и младих породица које путују у Торино на посао.

Гајоти указује да су чист ваздух и здрав начин живота вероватнији разлози за одсуство вируса корона, као и његова упозорења становницима на ризик од заразе и дељење маски свим породицама.

У селу, према његовим речима, готово да нема индустрије и већином је чине занатлије.

  • Од почетка стављам обавештења у поштанске сандучиће људи са смерницама шта треба да учине да би били безбедни, као што је редовно прање руку и избегавање директног контакта. Објављујем и саопштења на нашем сајту. Били смо прво место у овом подручју које је делило маске свим породицама, што и даље чинимо – рекао је Гајоти.

Оставите Коментар