Против лидера Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића биће поднета прекршајна пријава, јер се у понедељак, после судара са аутобусом ГСП „Београд“, удаљио са места незгоде. Такође, анализе његове крви након удеса показале су присуство опијата.

Истовремено, последњих дана Трифуновић се суочава и са потресом у странци, из које је, према неким информацијама, досад отишло више од 200 чланова и функционера. Најударнији талас одлазака десио се 10. јануара, након што су се, како сазнајемо, лидер и његови најближи сарадници оглушили на бројне апеле да се прекине са праксом да се важне одлуке у Покрету доносе искључиво у уском кругу руководећег кадра.

Према речима Лидије Мартиновић, једног од оснивача Покрета и сада бивше чланице Председништва, чланови који су отишли више месеци су тражили да се процес одлучивања у странци демократизује, да се формирају главни одбор и други органи, попут статутарне комисије, надзорног и етичког одбора, као и да се странка врати изворној идеји социјалдемократске политике:

  • Председници ресорних одбора, чланови Извршног одбора, београдски повереници, писали су писма, апеловали да се одржи састанак са Трифуновићем и врхом странке. До тог сусрета са ресорним одборима коначно је дошло уочи Нове године, али он није протекао у конструктивној атмосфери, и ствари су кулминирале пре неколико дана, када је Покрет напустило више од 200 људи.

Лидија Мартиновић, за „Новости“, наводи да се она и колеге које су напустиле Покрет неће прикључивати некој од постојећих опција, већ ће формирати нову политичку организацију.

С друге стране, члан Председништва ПСГ Павле Грбовић, каже нам да је Покрет напустило око 90 чланова, највећим делом из четири београдске општине:

  • Мотиви за одлазак углавном се своде на то да се одређени људи нису пронашли у оним вредностима и политици за које се Покрет одавно определио или да поједини чланови нису остварили своје амбиције, што је апсолутно легитимно.

ВУЧИЋ: НИЈЕ ИЗНЕНАЂЕЊЕ

Упитан да прокоментарише информацију да је анализом крви на ВМА утврђено да је Трифуновић имао трагове опијата у крви, председник Александар Вучић је рекао:

  • Ако је ВМА потврдио, онда нема разлога за сумњу. Али, као да је та информација некога изненадила. Замислите да је неко од нас био дрогиран кокаином, изазвао судар и побегао од полиције?!

Д. М.

Оставите Коментар