Косовска полиција забранила је деци, млађим кошаркашима КК Слога да уђу на КИМ па су они враћени са прелаза Јариње.

– Забрана уласка деци из Кошаркашког клуба Слога на простор Косова и Метохије на прелазу Јариње, који су 2011. године успоставили Тадић, Ђилас и Јеремић, је најновији пример осионости приштинских власти.

Опште позната је чињеница да се спортски догађаји нису забрањивали ни за време директних сукоба, па су се за време њиховог одржавања прекидала и непријатељства, саопштила је Српска листа.

– Нажалост, то не важи за приштинске привремене институције, које су још једном показале да им је циљ да Србима укину сва људска права и гетоизирају их. Албанци, којима су пуна уста права на слободу кретања, показали су на делу колико поштују то право када су Срби у питању, и споразум који су потписали у Бриселу, наводи се у саопштењу.

Српска листа позива међународну заједницу да конкретно реагује на кршење свих споразума и, како је наведено, лудило Приштине.

– Српска листа најоштрије осуђује овакво понашање, али и захтевамо од нашег државног руководства да о овом догађају обавести међународне представнике, али и најозбиљније размисли да почне да примењује реципрочне мере, стоји у саопштењу најјаче српске странке на КИМ.


А.Г.