Споменик Стефану Немањи требало је да изгледа као кућица за пужа или некаква апстрактна креаутура да се послушао првобитни предлог архитекте Слободана Малдинија.

Споменик Стефану Немањи са мачем и Хиландарском повељом боде очи другосрбијанцима и делу опозиције, а овај скарадни и скандалозни предлог можда би им више одговарао.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Архитекта Слободан Малдини један од учесника конкурса за израду споменика Стефану Немањи, када је упитан шта му смета на споменику изнео је много ствари за које се не може рећи да су тачне:

  • Смета ми много тога, пре свега је предимензиониран, овај споменик је ретроградан, враћа нас у прошлост и смешта нас у групу ретроградних култура. Ово је баналан пример како се ми односимо према нашој култури – рекао је Малдини који је иначе и предложио овај споменик.

Kако изгледа његов предлог можете погледати на слици коју је у јутарњем програму на ТВ Хепи показао политички аналитичар Бранко Радун, а водитељка показала ближе камери.

kome smeta spomenik

То је тај пример модерног, светле будућности, културе и лепоте. Требало је сами да платимо грђење и прављење гротескних скулптура од најсветлијих тренутака и личности сопствене културе и историје и поставимо овакво ругло које неки називају уметношћу.

Срећа, па су овакви „уметници“ остали несхваћени.

Оставите Коментар