Руска и италијанска армија су започеле операцију спасавања Бергама (покрајина Ломбардија) од распрострањене епидемије која је изазвана вирусом COVID-19. У овој акцији ће учествовати руски експерти са преко потребним техничким капацитетима који су специјализовани за борбу против микроорганизама. У складу са тим организован је марш руског контингента са специјалном техником у дужини од око 600 км, који је реализован у тесној координацији са италијанском војском.

У том циљу је организован марш руског контингента са специјалном техником у дужини од око 600км који је урађен у тесној координацији са италијанском војском.

Подсећамо да је руска армија образовала специјалну ваздухопловну групу која је бројала девет војно-транспортних авиона Ил-76. Ови авиони су користећи инфраструктуру аеродрома Чкаловски полетели ка Италији која је најтеже погођена пандемијом корона вируса, и која представља епицентар заразе у Европи. Ваздухопловна група од девет авиона Ил-76 војно-транспортне авијације Ваздушно космичких снага Русије упућена је у Италију у складу са указом министра одбране РФ генерала армије Сергеја Шојгуа.

У руском одреду за борбу против епидемије COVID-19 налази се око 100 стручњака који су водећи експерти Министарства одбране у области вирусологије и епидемилологије са међународни искуством у борби против епидемија. Руски авиони доставили су и модерну опрему за дијагностиковање и дезинфекцију, као што су вишенаменски мобилни систем „Сич“ и и савремени комплекс аеросолне дезинфекције „Орлан“.

Према последњим подацима (до 17ч) на целој територији Италије је заражено укупно 63,297 људи, од чега се њих 3,204 налази и критичном стању. Од почетка епидемије битку са вирусом који условљава тешку опструкцију плућа, изгубило је чак 6,077 пацијената. Огромна већина ових пацијената долази из жаришта који се налазе на северу Италије.

Оставите Коментар