Домаћини новог коронавируса могли би бити слепи мишеви, сматрају научници с којима су разговарали кинески новинари.

Слепи мишеви једна су од животињских врста које су у понуди на пијаци с које је епидемија букнула, па су се убрзо након објављивања ове вести на друштвеним мрежама појавили снимци „деликатеса“ за који се верује да је кривац за тренутну здравствену кризу.

Реч је о супи од слепих мишева. Иако је у питању специјалитет од којег би се већини људи преврнуо желудац, у Кини се сматра посластицом.

Осим супе, слепи мишеви се једу и пржени, чему у прилог говори још један, такођер виралан снимак, који кружи ових дана друштвеним мрежама – девојка једе слепог миша током вечере с пријатељима.

Панику изазива и чињеница да су слепи мишеви једна од животиња која је била узрочник САРС-а 2003. године, односно да је једна врста вируса из породице коронавируса која живи и у слепом мишу изазвала заразу од које је обоЛело више од 8.000 људи, а умрло око 800.

Подсећамо, коронавирус, који се краје децембра појавио у кинеском граду Вухан, однео је 26 живота, а око 600 људи је заражено. Због страха да ће зараза ширити даље, три вишемилионска града стављена су у карантин.

Оставите Коментар