Извиђачко-диверзантска група ДНР је лоцирала два украјинска војника који су оближњој шуми припремали материјал за камуфлирање. Тактички, снајперисти су деловали веома усаглашено и практично у делићима секунде ликвидирали обе мете.

Акција је уследила на непознатом делу фронта (вероватно шири рејон града Доњецк). У овим данима када је шума олистала, у току си интезивни радови на камуфлирању ватрених позиција и борбене технике на првој линији фронта, али и њеној ближој тактичкој дубини. Снајперисти једне од бројних извиђачких група Војске ДНР које оперишу на овом простору, су ово време искористили да изведу успешан лов.

На њиховом удару се углавном налазе најекстремније непријатељске јединице које се налазе са друге стране фронта, и које стално врше провокације ка насељеним местима која се налазе на територији ДНР. Обична војска се у овим акцијама углавном не дира.

Ова дејства имају разарајући психолошки утицај на ове јединице, које практично свакодневно губе своје војнике. То у њиховим редовима ствара посебан облик нервозе али и панике, која се углавном лечи пијанством и наркотичким средствима, а регистровани су и случајеви унутрашњег осипања.

У том смислу јединице ЛНР и ДНР у свом саставу имају велики број добро обучених снајпериста који се свакодневно налазе на терену. Њихов главни циљ је неутрализација артиљеријских позиција непријатеља које свакодневно врше провокације у којима страда велики број цивила.

Том приликом се углавном употребљавају снајперске пушке и противтенковски ракетни системи. Ове јединице од недавно у својим дејствима масовно користе и извиђачке беспилотне летелице. Снајперисти ове системе употребљавају за детекцију непријатељских положаја, и његове живе силе.

Оставите Коментар