Британска министарка здравља Хелен Витли изазвала је гнев јавности након што је гостовала преко видео линка у емисији „Добро јутро Британијо“. Наиме, наводно је од почетка пандемије у Енглеској и Велсу умрло 4000 особа који су у установама за старије и немоћне.

Након што је министарку познати британски водитељ, Пирс Морган, питао је ли истина да је 4000 људи умрло у домовима, релативно нова министарка је кренула захваљивати на томе што се признаје важност мукотрпном раду здравствених радника. Али, познати новинар је брзо прекинуо рекавши јој да је важније питање у вези са преминулим штићеницима.

  • Четири хиљаде људи је умрло – рекао је, након чега се министарка почела да смеје.
  • Зашто се смете? Шта вам је смешно? – упитао је згрожени водитељ.

Министарка је рекла како се уопште не смеје, што је изнервирало познатог водитеља.

  • Ја сам вас буквално питао је ли истина да је 4000 старијих људи умрло и ви сте се смејали. Kоји је ваш проблем? – питао је водитељ, док се Хелен наставила да оправдава и тврди се уопште није смијала.

Многи су били згрожени оваквим понашањем министарке, па се снимак веома брзо проширила друштвеним мрежама. Све то догађа се у време када су становници Уједињеног Kраљевства екстремно незадовољни касно предузетим мерама када је у питању заштита од коронавируса.

Оставите Коментар