Трговина људским органима Срба на Косову, о којима се зна мало, а опет довољно натерала је тужитеље Хашког трибунала да склопе коцкице и направе јединствену руту са четири локације. Ипак, цела ствар ни дан данас није решена.

У целој причи посебно је занимљиво да су се за тежак злочин против човечности најпре заинтересовали амерички новинар Мајкл Монтгомери, а затим и хашка тужитељка Карла дел Понте и специјални известилац Савета Европе Дик Марти.

Фото: Printscreen
Фото: Printscreen

Последњи у низу западних интересената је и француска истраживачка новинарка Ванина Канбан, иначе шибеничког порекла. У њеном филму “Трговина органима: Скандал у срцу Европе”, поред познатих детаља појављују се и потпуно нови сведоци. Као и унутрашњост злокобне “жуте куће”…

Ипак, то није спречило Албанце да сниме филм како је “српска банда” киднаповала људе албанског порекла да би затим продавали њихове органе.

– Оно када снимиш филм о себи и тачно знаш како је било, само обрнеш улоге, пише на Твитеру изнад најаве за филм.

Наиме, филм се зове „Captifs“, односно „Заробљеници“ и бави се трговином органа на Косову, оцењен је оценом 5,3 од 10 и класификован је у хорор/трилер.

Иначе, филм је снимљен пре неколико година, али је поново актуелна тема, нарочито на Твитеру, где је изазвала лавину негативних коментара.

Велики је број и оних који су изреволтирани овим поступком отишли на најпопуларнији сајт за оцену филмова, IMDB, где остављају негативне коментаре за филм, у жељи да цео свет чује праву истину!

Оставите Коментар