У четвртак је било најављено, а сада је добило и званичну потврду. Србија ће бити домаћин квалификационог турнира за пласман на Олимпијске игре овог јуна, потврђено је из ФИБА.

Наиме, Србија је добила организацију и мушких и женских квалификација за кошаркаше, односно кошаркашице који ће се борити за одлазак на Олимпијске игре 2020. године у Токију.

ФИБА је одлучила да ће поред наше државе велика част припасти Канади, Литванији и Хрватској. Дакле, кошаркаши су избегли неколико тежих ривала у предстојећим квалификацијама јер домаћини турнира не могу да играју међусобно.

Дакле, од 23. до 28. јуна Београд ће бити престоница кошарке, а у Београд стижу пет мушких репрезентација које ће у групи са Србијом имати само један циљ – пласман на Олимпијске игре.

Што се тиче женске конкуренције, 16 екипа биће подељено у по четири групе (дакле три екипе долазе у Београд) и првопласирани из сваке од њих овериће визу за Токио.

Подсетимо, Србије је наводно платила 3.500.000 евра за организацију овог турнира, а надамо се да ће наше селекције оправдати уложена средства и обрадовати нацију.

Оставите Коментар