Провокације из Швајцарске се настављају. После Светског првенства у Русији, када су репрезентативци Швајцарске, Ђердан Шаћири и Гранит Џака голове славили уз гестикулације (двоглави орао), настављена је ова хистерија. Од тада све више држављана Швајцарске (читај Албанаца пореклом са Косова) показује двоглавог орла, који симболизује такозвану Велику Албанију. Последњи у низу скандала десио се у суботу на мечу тамошњег Купа.

Како преноси Курир, пред почетак утакмице ФК Косово – Лозана, двадесетак малишана држало је руке у облику двоглавог орла, а све то је забележено и објављено на друштвеним мрежама клуба из Цириха. Реч је о дечацима и девојчицама који немају више од десет година, а иначе су почели прве фудбалске кораке у ФК Косово који се такмичи у трећој лиги Швајцарске. Овај поступак, наишао је на осуду швајцарске јавности, пошто ово није први скандал везан за тај клуб. Пре два месеца играчи поменутог клуба су се брутално потукли на утакмици са Версоом. Виновници инцидената су строго кажњени.

Иначе, за среду је заказан меч Црвене звезде и Косова. Јасно је да ФК Ред Стар (у оригиналу) нема никакве везе са српским клубом, а играће се у Регионалној лиги Швајцарске. Остаје да се види да ли ће и тада бити неког скандала у режији „Швајцараца“.

Извор: srbijadanas.comkurir.rs

Оставите Коментар