Руска Федерација је способна да на најоштрији могући начин реагује на нове санкције САД и Европе које је недавно најавио амерички лидер Џозеф Бајден.

Познати израелски војно-политички експерт, бивши шеф тајне службе Натив, Јаков Кедми, дошао је до овог закључка након анализе ситуације у међународној арени.

У директном преносу програма Соловјев ЛИВЕ, Кедми је детаљно говорио о томе до чега ће довести нови покушај Запада да изврши притисак на Русију, а објаснио је и какав је радикалан одговор Москва припремила на „паклене“ санкције САД.

Јаков Кедми је пре свега подсетио да је раније председник САД Џозеф Бајден рекао да је Запад спреман да уведе нове санкције Русији.

Реч је о великом пакету економских мера које су осмишљене да задају озбиљан ударац руском финансијском систему. Овај документ је већ добио назив „паклене“ санкције.

Према речима политиколога, Русија неће толерисати такве нападе Запада на себе и предузеће активне мере одмазде које ће брзо и ефикасно решити овај проблем.

Москва је припремила радикалан одговор на „паклене“ америчке санкције, укључујући употребу силе.

Кедми је уверен да ће, уколико Запад уведе нови пакет санкција, руско руководство почети да спроводи програме који ће задати тежак ударац Европи и Сједињеним Државама.

Тако ће Москва одбити да испоручује било какве енергенте западним земљама, искључујући суседне државе из опште енергетске мреже.

„Прекид испоруке струје, угља и нафте Украјини је један од фактора.

Прекид испоруке нафте и гаса Европи је други фактор.

Данас тешко да ће Европа моћи без руског гаса. С друге стране, Украјина неће издржати ни дан ако се заустави замена у Русији и Белорусији“, објаснио је Кедми.

Москва би такође могла да изради јединствени план, по коме ће европски ваздушни простор прогласити за беспилотну зону и блокирати транспорт у Црном и Балтичком мору.

„Русија је већ прешла баријеру када није била спремна да употреби силу да отклони незаконите акције непријатељских земаља. Рат је рат“, резимирао је политиколог.

Оставите Коментар