У Србији, као и у свакој демократској држави на свету, дозвољено је право на изражавање мирног и достојанственог политичког протеста.

Фото: РТРС
Фото: РТРС

Када је 30.маја 2018. године увече, у ЦКД Београда, отваран дуго најављивани шиптарски „Мирдита“ фестивал, грађани Београда и Србије протествовали су испред полицијских кордона. Људи су исправно сматрали да је погажено достојанство Србије као државе, као и Устав Републике (јер су учесници фестивала представљени као гости из друге државе). Повређена су осећања грађана као сведока вишедеценијског геноцида који Шиптари спроводе над Србима у матичној држави. Родољуби који су протествовали јасно су увидели провокативни и увредљиви карактер овог срамног, антисрпског циркуса, те су својим мирним присуством желели да осујете одржавање бласфемичног, вишедневног оргијања квази уметника из квази државе нелегално изникле на простору српске духовности, Косова и Метохије.

Парадоксално је да се у Београду изводе шиптарски фестивали док у јужној, одметнутој српској покрајини владају терор и свакодневно насиље над преосталих 200 000 Срба и осталих грађана Србије који нису шиптарске националности.Сетимо се да је недавно и високи званичник Републике Србије брутално ухапшен и терорисан од стране непознатих и нелегалних оружаних шиптарских формација са сулудим префиксом „полицијске специјалне снаге“!

Омладина и патриоте Српске деснице, СРС и Заветника,на челу са својим лидерима неуспешно су покушали да спрече оно што би морало бити спречено из моралних, али и горе наведених законских разлога.

Неуспех овог родољубивог и патриотског протеста лежи у малобројности учесника протившиптарског јавног оргијања у центру Београда. Огроман број српских грађана се са гнушањем и одвратношћу односи према терористичкој парадржави Косово, њиховим лобистима у Србији и отвореном гажењу међународног права када су интереси Србије у питању. Овај податак је јасно видљив увидом у озбиљне статистичке анализе јавног мнења по питању Косова и Метохије, као и по изразито снажној активности просрпских активиста и корисника друштвених мрежа на интернету.

Међутим, живот и политичка реалност не могу се водити у виртуелном свету. Неактивност милиона грађана Србије поводом овако драстичних и увредљивих појава на културном и политичком небу Србије и Београда није допустива. Она је чак срамотна и поражавајућа по национални интерес у целини.

Ако 2 милиона становника Београда,  није способно да изнађе само 1% национално свесних људи ( 20.000), који би мирним протестом створили критичну масу и прекинули овакву шиптарску лакрдију са стотинама хиљада српских жртава (убијених, осакаћених, отетих и прогнаних цивила, војника и полицајаца) – онда шиптарски лоби треба и мора свакодневно да нас понижава и за 20. година прогласи Београд својим главним градом!

Господо са фејса и твитера-срамото и јаду! Једнога дана пробудићете се у држави која ће вас приводити РОСУ џиповима да дајете изјаву о застави Србије коју сте окачили на друштвеној мрежи.

Немој да кривите другога, него мушки окривите себе и ваше скупоцене телефоне и лаптопове. Кад је требало мирно потрошити сат времена годишње нисте хтели… Доћи ће време за наплату! Кукаћете за Србијом коју волите само на нету или кад се игра фудбал!

Остаје захвалност онима који су дигли задњице са рачунара и дошли да кажу Шиптарима шта мисле о њиховој тзв. држави и надриуметности испред ЦКД Београда. Било их је 300-баш као и код Термопила!

Михаило Милошевић

НАЦИОНАЛИСТ.РС

--