“Иако нас има много мање, ми са овим изборима желимо да остваримо и озваничимо своју политичку присутност у Мостару и да се наш глас чује” – каже др Велибор Милојевић, носилац заједничке листе Срба у Мостару “Остајте овде – заједно за наш Мостар”, као представник свих странака и удружења мостарских Срба иза које су стали СНСД, СДС, као и Република Српска и Србија.

У Мостару последњих 12 година није било избора, последњи су одржани 2008. године. У Мостару је 1991. године, пре рата од 113 хиљада становника, живело 23 хиљаде Срба, или 18 одсто укупног становништва. По попису од 2013. године у Мостару Срба има 4.300. Да и даље Срби не би били готово “статистичка грешка” у долини Неретве, на предстојећим изборима наступају у јединственој српској удружени мостарски Срби.

“Желимо да пробудимо сваког мостарца, сваког Србина мостарца и оне који нису Срби а желе добро свом граду. Желимо да заинтересујемо све људе који су до 1991. године живјели у Мостару да и они имају право гласа 20. децембра. То могу да ураде врло једноставно, регистрацијом на сајту до 6. октобра” – истиче Милојевић.

Циљ јединствене српске листе је да мостарски Срби кроз учешће у структури власти, утичу и одлучују о својој судбини.

“По први пут имамо могућност да дођемо до својих легитимно изабраних представника. Циљ нам је да тај број буде три, јер на тај начин можемо да остваримо свој клуб који би се са великом снагом могао да бори за све оно за шта се данас залажемо. Желимо Мостар равноправан за све” – наводи Милојевић.

Оставите Коментар