Српска Десница и њен председник Миша Вацић осуђују притиске САД на Србију да уведе санкције братској Русији и пружа подршку шефу БИА Александру Вулину кога је Вашингтон ставио на црну листу и увео санкције против њега, саопштила је данас та странка.

Иако смо опозициона десничарска странка која ни у једној од бројних локалних самоуправа где смо самостално прешли цензус, нисмо никада подржавали владајућу коалицију, а Вулин не само да је део власти, већ је левичар, председник Покрета Социјалиста, на ову неправду не можемо да ћутимо у тренутку када САД нападима на директора БИА, желе да утичу на српску спољну политику. Подела на левицу и десницу, власт и опозицији не сме да постоји када на нашу државу траје напад од споља. Неопходна је српска солидарност.

Посебно су бизарне оптужбе САД ако имамо у виду да су САД и њихова војска годинама превозиле хероин из Авганистана у Европу и САД користећи између осталог и базу Бондстил на окупираном “Косову и Метохији” као једну од станица свог нарко подухвата. Производња хероина у Авганистану је нагло скочила након што су ту земљу окупирале САД и протерале Талибане који су строго забрањивали производњу и коришћење наркотика. А то је тек један о бројних нарко подухвата САД и њених политичких и војних елита”, каже се у саопштењу Српске Деснице.

Српска Десница је позвала и друге државотворне опозиционе странке “које нису сателити НАТО-а” да по овом питању недвосмислено дају подршку држави Србији и њеним институцијама и дигну глас против агресивних потеза САД.

Подсећамо на истој црној листи поред Вулина је и Милорад Додик. Такође позивамо власт Србије да одговори реципрочно и уведе санкције неком од америчких државних функционера како то урадила Српска Десница да је на власти. Када је неко на удару САД, ма колике биле разлике у нашим политикама, дужност и част је стати уз и дати подршку чак и политичком противнику. Изнад наших страначких разлика је отпор неправди коју САД чини према Српском народу већ пуних 30 година. Србин за Србина” поручују из Српске Деснице.

Оставите Коментар