Kонтра-адмирал у пензији Бошко Антић поручује да српска војска није изгубила рат, већ је „свој део рата добила“. Војска води оружану борбу, а рат води држава, рекао је Антић, некадашњи начелник Школе националне одбране. Припадници некадашњег Приштинског корупса упутили су апел медијиам да више пишу о борцима који су бранили Србију.

– Ми смо историју писали својом крвљу, а ви то урадите пенкалом, поручили су они и истакли да су и сада спремни да се боре, ако држава позове. Нисмо се оглашавали 18 година, били смо чак и сатанизовани и блокирани у медијима, малтене смо проглашени кривим што смо бранили државу, рекао је на конференцији за новинаре старији водник Жарко Петровић, који је за време рата 1999. био старешина на караули Горожуп-Паштрик.

Поводом најаве да ће Председништво Србије увести споменицу у част бораца са Kошара, он је рекао да она не треба да се ондоси само на ту караулу и караулу Горожуп, већ на све који су се борили дуж границе са Албанијом. Петровић, који је председник Савеза удружења бораца и ратних војних ветерана – старих ратника Србије, позвао је државу да донесе нови закон о ветеранима, који је на чекању већ три године.

Док причамо о онима који су погинули они ће и даље живети, њихове породице знаће да нису одбачене и да жртве нису биле узалудне, рекао је Ненад Ерцег, за време рата 1999. осамнестогодишни војник на караули Гора-Паштрик.

Према његовим речима, држава треба да помогне некадашњем комаданту Треће армије, који је „понос и дика војника“, генералу Небојши Павковићу, који је у затвору по пресуди Хашко суда. Једна од најмистериознијих акција српске војске током одбране земље од НАТО 1999. године била је и акција српског ваздухопловства када су у Албанији уништени хеликоптери „Апачи“.

Ни НАТО ни ВЈ нису потврдили да је ова информација тачна, али је зато италијанска телевизија објавила је вијест о нападу на аеродром Ринас само једном а затим је та вијест скинута и до данас НАТО не признаје губитке осим Апача срушеног у брдима граничног појаса Албаније и Србије, дејством српске ПВО. Претпоставља се да би јавно признање било бламажа за америчко ваздухопловство и НАТО пакт.