Снимак најмонструознијег клања пса који завија до смрти, објављен на Твитер профилу покрета Левијатан, шокирао је српске политичаре који позивају на пооштравање казни за починиоце, а министар полиције Небојша Стефановић наредио је што хитније хапшење! Kако је утврђено, у питању је обред сатанистичке секте „Kефо Зоте“ у Обреновцу у којем су учествовале две особе.

Подсетимо, Српски телеграфи и портал Република покренуо је иницијативу за измену закона како би се заштитиле злостављане животње. Наше захтеве да казна за злостављање износи од три до пет година затвора, као и да се напуштање сматра кривичним делом, а не само прекршајем предали смо Министарству правде.

– Невероватна је и ужасна оваква суровост и безочно насиље према животињама. То заслужује најстрожију казну. Очекујем брзу реакцију полиције – истакао је министар Стефановић.

Председник Скупштине Београда и члан СПС Никола Никодијевић за Српски телеграф каже да снимак није успео да одгледа до краја јер му се слошило.

– Обожавам животиње и нисам могао ту гадост да одгледам. Подржавам акцију Српског телеграфа и министра Стефановића који је позвао на што хитније хапшење починиоца. Верујем да ће их наша полиција привести правди и да ће овакви монструми одговарати за своја дела – поручује Никодијевић.

Посланик СНС Владимир Ђукановић такође је осудио овај безумни чин и мишљења је да се санкције за нешто такво морају пооштрити.

– Сатанистичке секте су пошаст за друштво и државу. Њиховим припадницима је нормално да жртве приносе у својим суманутим обредима, у којима кољу животиње, пију им крв и раде друге грозоте. Сваку будалу која овако малтретира пса треба привести и закон према њему треба да буде оштрији – сматра Ђукановић.

Лидер СРС Војислав Шешељ додаје да је згрожен.

– Против сам сваког насиља над животињама, уверен сам да онај који је у стању да се иживљава над животињама, спреман је исто да ради и над људима само ако му се укаже прилика и ако је сигуран да ће проћи некажњено. Иживљавање над животињама је доказ лошег карактера, стање нељудскости, поремећене психе и најнегативнијих емоција – оцењује Шешељ.

Лидер Српске деснице Миша Вацић шокиран је овим насиљем над недужном животињом.

– Поздрављам реакцију министра Стефановића, коначно да неко из извршне власти види колики је проблем мучење животиња. Иницијитива Српског телеграфа је одлична, јер треба вршити притисак да се свест о овој пошасти код народа пробуди све више. Адекватна казна за овог монструма била би трајно лечење у психијатријској установи – поручује Вацић.

Подсетимо, Српски телеграф и портал Република покренули су иницијативу за измену закона како би се заштитиле злостављане животње. Наше захтеве да казна за злостављање износи од три до пет година затвора, као и да се напуштање сматра кривичним делом, а не само прекршајем предали смо Министарству правде.