Горан Весић, заменик градоначелника Београда, каже да је Србија поносна јер после осам векова подиже споменик Стефану Немањи, родоначелнику најзначајније српске средњевековне династије.

  • Требало је да председник Вучић предложи да се подигне споменик па да се сетимо шта је овај владар учинио за наш народ. Овај чин је симболичан јер потврђује да је Србија постала земља која поштује своју славну прошлост и историју, да смо земља која се више не стиди онога што јесте, да смо поново економски, политички и војно водећа земља Балкана – наглашава Весић.

Они који не воле Вучића и у овоме виде проблем. Од изгледа, величине споменика, до оних који кажу да то Београду не треба. Како на то гледате?

  • Не смета њима ни изглед споменика, ни висина, ни место где се налази. Њима смета то што Србија подиже Немањи споменик. Стефан Немања се не уклапа у идеологију лажне српске елите. Сви они, од Горана Марковића до Дубравке Стојановић и њима сличних, верују да Србија треба да буде слаба, да се извињава другима као што је радио Тадић, да не треба да штити своје интересе. Како њима изгледа Стефан Немања могли сте да видите по ономе како је приказан у серији РТС-а чији сценарио је изабрао управо тај исти Марковић. По њима је он задригао, пијан, вероломан, кукавица. Важно је да је Марковић Тита приказао као симпатичног декицу. Они Вучићу не могу да опросте то што је Србија поново јака, мени јер се Београд развија, као што Марковић не може да опрости Кустурици јер је признат у свету, овенчан наградама, за разлику од њега. Није Немања заслужио да на њему, осам векова касније, комплексе лечи оцвали Марковић.

Не постоји дан а да Ђилас, његови сарадници и њему блиски медији не шире лажне вести о Вучићу и актуелној власти. Како то коментаришете?

  • Пре око годину дана Ђилас је ангажовао тим из Британије, а у међувремену су дошли из Турске, и њихов једини посао је да емитују лажне вести. Принцип је једноставан. Измисле вест као што је лажна слика о састанку са Тачијем у Паризу иако он није ни био тамо, или о наводном учешћу наше војске у Белорусији или рецимо са мојом сликом из ЈНА, из 1988. године, где сам у плавој униформи Ратног ваздухопловства, па шире вест да сам био милиционер. То пласирају на друштвеним мрежама, нема везе што ће бити демантовано, њихов циљ је да шире лажи. То је Ђиласова политика.

Случајно или намерно баш овакве вести пред сваки наставак преговора с Приштином…?

  • Да лажна српска елита жели добро својој земљи подржали би председника Вучића у разговорима с Приштином. Вучић решава проблем који постоји дуже од века. Нема за Србију важнијег националног интереса. Та наша лажна елита, Ђилас и опозиција коју плаћа, толико мрзе Вучића да они желе да Србија изгуби Косово не би ли Вучић од тога имао политичку штету. Никада у модерној политичкој историји нисмо имали такву опозицију која ради против своје земље и свог народа. Погледајте шта Ђилас ради нападајући државне компаније, од „Телекома“ преко наменске индустрије, или стране инвеститоре као компаније које су уложиле у Бор и Смедерево.

Какви су подаци о епидемији коронавируса у Београду?

  • Ситуација је знатно боља већ недељама. То је резултат поштовања мера. Лето је, а можете да видите да грађанке и грађани у јавном превозу носе маске, као што је поштовано и правило да баште раде до 23 сата. Трудили смо се да у Београду нађемо меру између потребе да се заштити здравље грађана, да се одвија друштвени живот и да привреда, а посебно сектор услуга који је најугроженији, ради.

Пратите ли процес формирања владе?

Пратим са великим занимањем. Београд може да се развија само уз тесну сарадњу са владом јер су многи пројекти, од Београда на води, метроа, обилазнице, фабрике за пречишћавање отпадних вода, топлодалековода Обреновац – Београд и изградње новог моста, заједнички. Неколико законских предлога чекају нови кабинет. Пре свега измене Закона о водама, Закона о буци као и закон који ће омогућити да формирамо са републиком Националну велетржницу. Истог дана када влада буде формирана, закуцаћу на врата нових или старих министара да решавамо ово што сам набројао.

Радови на Савском кеју се завршавају. Када ће грађани моћи поново да га користе?

  • Поплочавање Савског кеја, односно сви грађевински радови биће завршени до 1. септембра како сам обећао грађанима. До 15. септембра биће постављен мобилијар, дечија игралишта и све што ће бити садржај на кеју. Када Савски кеј завршимо, на примеру простора од Бранковог моста до Београдске тврђаве моћи ћете да видите како се град убрзано мења од 2014. године откако су грађани изабрали нас, ове које мрзи лажна елита попут Марковића или Стојановићеве. Урадили смо само на овом простору за шест година више него сви наши претходници за читав век. Марковића не интересује да ли је Београд сређен пошто га он презире. Њему је важно да ли су сређени Бриони. Тамо је његово срце. Наше срце је у Београду.

В. П. – Д. Р.

Оставите Коментар