Председник Српске Деснице Миша Вацић састао се са Стефаном Павезијем, председником организације “Акција и лојалност“, који је и одборник Лиге за север у граду Милано.
Вацић се захвалио Павезију, који је иначе велики хуманитарац и често борави на територији Косова и Метохије, на несебичној подршци и помоћи која је усмерена ка српском Космету, наводећи да су све десничарске странке у Европи јединствене у ставу да је Косово и Метохија неотуђив део Србије.

ФОТО: Српска Десница

На састанку је истакнуто да је неопходна сарадња свих десничарских покрета у Европи који јачају сваким даном , као и да би Европа требало да се изграђује на темељу нација, а не на темељу Европске Уније.
“Матео Салвини и његова Лига су странка које се боре за суверенитет Италије. Боре се против глобализације и зато су добили гласове на изборима, јер су били против Европске Уније, а заинтересовани за сарадњу са Италијом. Управо на истим темељима се базира и Српска Десница, и зато смо још више сигурни да наше време долази. Салвини је био вице премијер и министар унутрашњих послова Италије, а ми желмо да ускоро буде председник.”, казао је лидер Српске Деснице, захваливши се и на подршци коју је Савинијева партија упутила.

ФОТО: Српска Десница

Састанак је био од обостраног значаја, а Павези је рекао да ће његов глас увек бити глас српског народа, тамо где медији игноришу ситуацију у којој се налази српска заједница на Косову.
“За разлику од Грете Тунберг, која је добила прилику да говори испред УН о климтаским променама, деца из српских енклава живе у изузетно тешким условима, и немају прилику да причају колико је њихов живот постао тежак након 1999. године када су терористи из ОВК прогласили лажну независност Косова.”

 

Leave a Reply