Председник Српске Деснице Миша Вацић састао се са Стефаном Павезијем, председником организације “Акција и лојалност“, који је и одборник Лиге за север у граду Милано.
Вацић се захвалио Павезију, који је иначе велики хуманитарац и често борави на територији Косова и Метохије, на несебичној подршци и помоћи која је усмерена ка српском Космету, наводећи да су све десничарске странке у Европи јединствене у ставу да је Косово и Метохија неотуђив део Србије.

ФОТО: Српска Десница

На састанку је истакнуто да је неопходна сарадња свих десничарских покрета у Европи који јачају сваким даном , као и да би Европа требало да се изграђује на темељу нација, а не на темељу Европске Уније.
“Матео Салвини и његова Лига су странка које се боре за суверенитет Италије. Боре се против глобализације и зато су добили гласове на изборима, јер су били против Европске Уније, а заинтересовани за сарадњу са Италијом. Управо на истим темељима се базира и Српска Десница, и зато смо још више сигурни да наше време долази. Салвини је био вице премијер и министар унутрашњих послова Италије, а ми желмо да ускоро буде председник.”, казао је лидер Српске Деснице, захваливши се и на подршци коју је Савинијева партија упутила.

ФОТО: Српска Десница

Састанак је био од обостраног значаја, а Павези је рекао да ће његов глас увек бити глас српског народа, тамо где медији игноришу ситуацију у којој се налази српска заједница на Косову.
“За разлику од Грете Тунберг, која је добила прилику да говори испред УН о климтаским променама, деца из српских енклава живе у изузетно тешким условима, и немају прилику да причају колико је њихов живот постао тежак након 1999. године када су терористи из ОВК прогласили лажну независност Косова.”

 

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here