На седници Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке дошло је до окршаја дела чланства са лидером странке, а најжешћи сукоб Војислав Шешељ је имао са својим потпредседником Немањом Шаровићем.

Расправа између Шаровића и Шешеља, која је кулминирала када су се дотакли скупоценог џипа лидера радикала, завршила се Шешељевом опаском да у СРС може бити само један од њих двојице, ексклузивно сазнаје Курир.

Проблем и Јутка

Централна отаџбинска управа одржана је у уторак, 7. јула, на њој су усвојена нека нова кадровска решења, али је тачка – осврт на резултате избора – практично отворила Пандорину кутију.

  • Неколико чланова управе изнело је своје мишљење зашто радикали нису прешли цензус. Већина је говорила да је требало више да нападају власт и напредњаке, те да ни одбори по Србији нису били добро организовани – каже извор Курира који је присуствовао поменутом састанку и додаје:
  • Шешељ је свима одговарао на примедбе, али га је Шаровићев наступ избацио из колосека. Шаровић је критиковао Шешеља због Милутина Јеличића Јутке, рекао је да смо прво подржали Јутку, па нисмо, па се на крају не зна да ли је он наш члан или не, а омражен је у народу. Шаровић је навео и да је посланичка група подбацила, да је требало да „ударају у главу“, а не о свакој теми у Скупштини да полемишу изокола.

Теренац од 140.000 евра

Најжешћу критику Шешељу је Шаровић упутио због луксузног теренца, који лидер радикала већ извесно време вози. Реч је о џипу „ренџ ровер аутобиографи“, који, према писању медија, кошта око 140.000 евра!

  • Шаровић је казао и да се народ пита како то радикали заступају сиротињу, а Шешељ се вози у најскупљем џипу? На то му је Шешељ одговорио: „Зар ја не заслужујем да будем у џипу?“ Расправа се завршила Шешељевим речима: „Да ставимо на гласање – или ја, или ти?“ – наводи наш извор.

Шаровић је, додаје, одмах после седнице отишао кући, није одлазио код лидера СРС у кабинет, а у међувремену се међу запосленима у странци повела прича да је, наводно, Шаровићу забрањен улазак у централу. Шаровић и Шешељ нису одговарали на позиве Курира.

Нови шеф ИО, искључено десетак чланова

Нови председник Извршног одбора СРС је Ђурађ Јакшић, док је Мирољуб Игњатовић, досадашњи председник ИО, именован за секретара тог тела. Из странке је, такође, искључено десетак људи.

К. Благовић

Оставите Коментар