Хрвоје Зекановић из редова Хрватских суверениста сматра да је (усташки) поздрав „За дом спремни“ легитиман, а у емисији на N1 рекао је да се то не може упоређивати с „фашизмом и национализмом у Србији и Републици Српској“.

  • Мени је у неку руку драго драго да сте ме позвали у ову емисију да чујем сулудост која долази са истока. Ви можете и један и други певати борбене јер је хрватска војска у домовинском рату, у ослободилачкој акцији „Олуја“ и другим ослободилачким акцијама, победила у рату и вас, и све четнике, отерала далеко од Хрватске. Ја ову емисију напуштам. Довиђења и само се сетите „Олује“ – рекао је хрватски политичар, обраћајући се двојици других гостију – Срђану Мазалици, посланику СНСД-а у Скупштини РС и Брајану Брковићу из ССП.

После ових речи, Зекановић се искључио из преноса.

Скандалозни наступ „зачинила“ је и водитељка N1 Марина Фратуцан, која је после ових језивих речи изговорила:

  • Пробаћемо поново да добијемо господина Зекановића – рекла је Фратуцан.

Подсетимо, злочиначка акција Олуја који су извели Хрватска, уз помоћ САД, резултирала је етничким чишћењем више стотина хиљада Срба са простора Хрватске и Републике Српске Крајине.

У Србији и Републици Српској 4. август је дан жалости.

1 KОМЕНТАР

  1. Хрвоје,бивши Србине,нисте се ви борили против четника,већ против мирног Србског становнишва,које сте у највећем броју побили,настављајући масовне злочине ватиканских усташа,а намерно не кажем Хрвата,јер међу Хрватима има и поштених људи.Ваши савезници комунисти су вама обезбедили да по плану што побијете,што покатоличите Србе.Ви само сте наставак лудог Павелића и злочина над мирним становништвом.Остаћете упамћени као нај гори монструму,који су једини у свету имали концлогоре за малу децу.Ето ја користим прилику да поручим вашој деци да се информишу о томе да су њихови родитељи такви злочинци,да се до сада такви у свету још нису забележили.Нек само на тренутак замисле своју мајку,где са својом сестром или братом се налазе у коцентрационом логори и где усташки војник отима мајци мало дете из наручја и набије га на нож или га убије тако што га удара о зид да му пукне глава.Једини до сата забележен у свету концентрациони логор је био у усташкој држави,коју ваши родитељи следбеници тих монструма величају.Ви нисте Богобојажљиви,ви нисте верници,јер да сте заиста верници,плашили би сте се Бога,да којим случајем и ви не допаднете те пошасти,као засуге од Бога за недела ваших родитеља.

Оставите Коментар