Генерални директор руске компаније „Рособоронекспорт“ Александар Михејев навео је основне карактеристике противваздушног ракетног система С-400 које га чине толико привлачним за купце.

„Данас је једна од најважнијих карактеристика система ПВО – минимална висина на којој може да погоди циљ. Систем има способност да се ефикасно супротстави елементима високо прецизног наоружања – главним факторима у савременом рату који наносе максималну штету трупама и инфраструктури. Као правило, такве мете лете на прилично ниским висинама, користећи рељеф околине као природну камуфлажу. С-400 може да уништава крстареће ракете и сваки авион противника на висини од 10 метара. Испод тога ништа не лети. Најближи конкуренти по том показатељу 2,5 пута заостају за нашим системом“, рекао је Михејев на маргинама Међународне изложбе наоружања која се одржава у Абу Дабију.

Поред тога, он је поменуо вишеструко искуство успешне примене С-400 у рату и војним вежбама, што су за оцену ефикасности ПВО система доста сличне ствари.

Поред тога, шеф „Рособоронекспорта“ се сетио и максималног домета С-400 – са својих 380 километара два пута је већи од својих западних пандана.

С-400 је добар, према речима Михејева, и по брзини подизања у стање борбене готовости и враћања у стање мировања – минимум, три пута је бржи од својих конкурената. Како би почео да обара мете, систему је потребно свега пет минута.

Међутим, главни плус је његова универзалност – С-400 може да обара најразличитије мете – авионе, хеликоптере, крстареће и балистичке ракете које могу да прелете 3.000-3500 километара.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар