„Против Црне Горе се води необјављени рат у коме се користе сва средства, укључујући и биолошка“, казао је распоп Мираш Дедеић. Он је додао да светосавске литије нису добродошле на Цетиње, те да се неће дозволити њихово организовање.

  • Извесни грађанин који се заразио на утакмици у Београду пренео је коронавирус још неколицини Цетињана, који ни криви ни дужни испаштају случајан сусрет с њим, таворећи у изолацији, која прети целом граду. Очито и намерно Српска црква из Србије добија подстицај да литијама шири коронавирус, као биолошко оружје, са само једним циљем да зарази што већи број грађана, и нанесе штету црногорској привреди и туризму – казао је директор НВО ЦПЦ Мираш Дедеић.

Како је додао, неодговорни грађани, различитих професија, дају јавну подршку таквим литијама, завршавајући апеле подршке речима “не дамо светиње”.

По речима распопа Мираша “Такви апели који позивају на масовне скупове су неразумни, јер се на њима становништво може масовно заразит вирусом, који у многим случајевима, нарочито код старијега становништва, изазива смрт”.

Мираш наглашава да се све остале цркве и верске заједнице понашају сагласно мерама које је прописало Национално координационо тело за заразне болести.

  • Зато светосавске литије нису добродошле на Цетиње и неће се дозволити њихово организовање. Залуду им узвици “не дамо светиње”, ми знамо да су те светиње незаконито преписане с наше државе на Српску цркву, и да су наше, и да их нећемо дати никоме, па да ће сва Србија и Република Српска кренут у литије” -закључио је проклетству предат од Васељенског патријарха Вартоломеја, Мираш Дедеић.

Овај самопроглашени поглавар самопроглашене црногорске цркве је већ 19 година нешто између навијача и јуришника из невладиних организација. Све недовршено, ни тамо ни овамо. Споља ни налик на гладац, унутра стварно јадац.

„Молимо се Богу да му врати памет“, рекао је пре неколико година Митрополит Амфилохије реагујући на једну од многих несувислих изјава Мираша Дедеића, такозваног митрополита Михаила такозване Црногорске православне цркве.

Оставите Коментар