Председник САД Доналд Трамп позвао је данас нације широм света да пооштре економску омчу око Иранске економије, рекавши да ниједна земља не треба да подржи иранску „крвожедност“.

„Све земље имају обавезу да делују“, рекао је Трамп на заседању Генералне скупштине Уједињених нација, на којем Србију представља председник Александар Вучић.

„Ниједна одговорна влада не би требало да субвенционише иранску крвничку пожуду. Све док се ирацко грозно понашање настави, санкције неће бити укинуте. Оне ће бити пооштрене“, рекао је Трамп, пренео је Ројтерс.

Амерички председник је позвао нације широм света да прихвате национализам и одбаце глобализам, поручивши да мудри лидери стављају свој народ и земље на прво место.

„Слободни свет мора да пригрли своје националне темеље. Не сме да покуша да их избрише или замени. Будућност не припада глобалистима, будућност припада патриотама“, рекао је Трамп.

Амерички председник оштро је критиковао кинексу трговинску праксу и изнео наду да би две економске суперсиле могле да постигну договор о међусобном трговинском спору.

„Они су прихватили економски модел који зависи од масивних тржишних баријера, велике државне субвенције, манипулације валутом… присилним трансфером технологије и крађом интелектуалног власништва и такође, пословних тајни у великом обиму“, рекао је Трамп.

„Што се Америке тиче, ти дани су готови“, истакао је он.

Оставите Коментар