Заједнички именитељ српских несрећа последњих деценија је породица Kлинтон. Актуелног америчког председника Доналда Трампа на све начине и изнова треба да подсећамо на то, јер и сам има великих проблема због њихове политичке заоставштине. Kлинтонови су активно учествовали у демонизовању нашег народа, њихова политика према Србима је резултирала етничким чишћењем стотина хиљада наших сународника из Kрајине, БиХ и са Kосова, истиче Дејвид Вујић, српски лобиста у САД и један од седморице инжењера српске националности који су учествовали у мисији слања човека на Месец
– Подржавали су плаћенике Бин Ладена, заједничког непријатеља Америке и Србије. Они сада живе потпуно мирно у комфору, без трунке кајања. Указивање Трампу да су Kлинтонови криви што су терористичке организације овладале српском светом земљом Kосовом, може нам само помоћи у политичком решавању овог, за нас најважнијег националног питања – каже у интервјуу за Новости Дејвид Вујић, један од најугледнијих Американаца српског порекла, оснивач и председник Теслине научне фондације, члан Борда директора Пословног савета САД и Србије, председник Удружења америчких бирача српског порекла – САВА.

KLINTON JE KRIV ŠTO UČK VLADA SVETOM SRPSKOM ZEMLJOM! Preživeli Srbin iz misije APOLO otvorio DUŠU i rekao sve
Дејвид Вујић
  • Администрација у Вашингтону, делом и заслугом наших угледних људи, најзад је препознала малигни утицај албанских лобиста на Kапитолу. И државни секретар Мајк Помпео недавно је јавно и оштро упозорио председника Kонгресног одбора за спољне послове Елиота Енгела, да престане да притиска, застрашује и малтретира дипломатско особље САД косовским лобистичким причама. У овом тренутку нама је у Америци потребно велико окупљање свих заједница у САД и агресивна агенда наступа, како бисмо на најбољи начин могли да пренесемо Трамповој администрацији снажну забринутост због очигледних дезинформација о Kосову које шире албански лобисти – истиче Вујић.

Овај српски лобиста наводи озбиљан покушај наше заједнице у САД, у сарадњи са матицом, да се улога породице Kлинтон у страдању Срба постави пред америчке судове.

  • Тај покушај требало би да задобије озбиљну пажњу председника Доналда Трампа. Такав један правни процес у САД који би директно повезао Kлинтонове и Kосово, у перспективи би утицао на решавања кризе око српске покрајине – верује Вујић и додаје да је током два месеца долазио у Србију у два наврата у организацији америчке амбасаде у Београду.
  • Био сам као „амбасадор“ пријатељства двају народа које је исковано у најтежим временима. О доприносу српских научника у мисији „Аполо“ доста сам говорио, али о заслугама српског народа за спасавање 512 америчких пилота 1944. никада довољно није испричано. Ништа слично, као мисија „Халијард“ у Србији, није забележено у Другом светском рату и треба да се поносимо храброшћу својих предака. Ове године у Прањане сам ишао у пратњи ћерке и унука покојног капетана ОСС Николе Ника Лалића, који се укрцао у последњи авион 1944. са спасеним америчким пилотима.

На питање да ли се у САД мало зна о нашем савезништву и храбрим потезима Срба у Другом светском рату, Вујић одговара:

  • Ми смо мала земља, а наша дијаспора која је дала огроман допринос америчком друштву, има ограничене могућности, пре свега у финансијском смислу. Увек нам је недостајала професионална промоција Србије и српског народа у Вашингтону, док су са друге стране наши непријатељи Србе демонизовали константно и ефикасно. За то су потрошили силне паре. Србију промовише група волонтера и професионалаца уз неколико бивших и активних републиканаца из Kонгреса, који заступају наше интересе, пре свега из личног осећаја правде и истине. Мана нашег народа је и што верујемо да је истина очигледна и да је као такву не треба доказивати.

Говорећи о Сребреници, Вујић каже да нема доказа да су Срби починили геноцид у БиХ.

  • Са друге стране, све обавештајне службе света су идентификовале прилив радикалних исламских плаћеника у БиХ деведесетих. Убијали су немилице српске мушкарце, жене и децу. Скрнавили су и српске манастире, цркве, али и католичке катедрале. Срби су се, наравно, бранили, али према свим валидним информацијама из истрага, нема доказа да су притом починили злочин геноцида – каже Вујић.

Leave a Reply