Друштвена мрежа Твитера је саопштила да је трајно блокирала налог председника САД Доналда Трампа због ризика од даљег подстицања на насиље.

„Након детаљног прегледа недавних твитова са налога и контекста око њих трајно смо суспендовали налог због ризика од даљег подстицања насиља“, саопштила је компанија у твиту.

Твитер је привремено блокирао Трампов налог раније ове недеље након упада Трампових присталица у зграду Kапитола у среду и упозорио да ће додатна кршења правила са председникових налога резултирати трајном суспензијом, наводи Ројтерс.

Твитер суспендовао услуге председнику Трампу

Kомпанија Твитер суспендовала је услуге америчком председнику Доналду Трампу.

Најпре је суспендован Твитер налог Трампове председничке кампање, а потом је компанија блокирала нове објаве америчког председника на његовом званичном председничком налогу ПОТУС и трајно укинула његов приватни налог.

ПОТУС је акроним од „Председник САД“ на којем је Трамп објавио поруку „Нећете нас ућуткати“ коју је запратило 33,4 милиона његових присталица.

„Твитер није место слободе говора“, написао је Трамп у објавама које су нешто касније трајно блокиране и додао да размишља о томе да оснује своју друштвену мрежу, преноси Ројтерс.

Шта је Трамп поручио?

„Kао што већ дуго говорим, Твитер све више иде ка забрани слободе говора, а вечерас су запослени у Твитеру, у сарадњи са демократама и радикалном левицом, уклонили мој налог са њихове платформе да би ме ућуткали — као и вас, 75.000.000 великих патриота који сте за мене гласали“, написао је Трамп у серији твитова.

Међутим, те објаве су уклоњене само након три минута, али су други корисници друштвених мрежа успели да их поделе.

„Неће нас ућуткати! Твитер не поштује слободу говора, већ промовише платформу радикалне левице, где је некима од најзлобнијих људи на свету дозвољено да слободно говоре“, истакао је Трамп.

Трамп је присталицама поручио да „буду у току“ и најавио да ће ускоро објавити велику новост. Он је додао да његов тим преговара са различитим сајтовима, као и да чак размишља да „успостави сопствену платформу у блиској будућности“.

У међувремену, Трампове објаве на друштвеној мрежи ПАРЛЕР, популарној међу његовим присталицама, конзервативцима, десничарима и теоретичарима завера , запратило је 2,3 милиона корисника.

Међутим, компанија Гугл одлучила је да суспендује друштвену мрежу ПАРЛЕР са Гугл плеј стора јер објављује постове који подстичу на насиље.

Kомпанија Епл је дала руководству ПАРЛЕР 24 сата да поднесу детаљан предлог о регулацији и ублажавању своје уређивачке политике.

Оставите Коментар