Без превише филозофије не улазећи у трауме које „глумац“ Сергеј Трифуновић носи од раног детињства, у име Српске деснице и свих њених чланова, у име свих жена које се баве јавним послом те су можда више изложене оку јавности, у име свих мајки, кћерки, сестри, супруга, девојака – у име свих жена – најоштрије осуђујем срамотну изјаву актуелног пајаца опозиције, који је младу новинарку  Ивану Жигић назвао курвом. Само зато што је у свом, већ превише поремећеном уму сковао заверу и дао себи за право да се вербално обрачунава са неистомишљеницима. Пошто није могао да нађе равног себи, јер он представља најнижи степен људског биствовања – окомио се храбро на жене.

Анализирајући политичке ставове опозиције јасном аналогијом долазимо до закључка да једини начин да се нађу у медијском простору Србије, јесте да што „сочније“ вређају – почевши од новинарке Пинка Гордане Узелац, до премијера Ане Брнабић, председника Скупштине Маје Гојковић, Барбаре, Иване Вучићевић, закључно са новинарком Српског телеграфа. Свакодневни позиви на линч, на силовања, свакодневно називање жена Србије фуксама и курвама.

Такозвани лидери опозиције са смешком и одобравањем посматрају своје пиуне који не бирају речи увреде. Понашање које је вероватно последица лоших наркотика или апстиненције,  јер можда новац њихових западних финансијера касни, јесте слика агресивних особа, незадовољних својим животима, пуних гнева, спремних на обрачун, гушећи се у сопственом егоизму. По њиховим манирима шамар је потпуно прихватљив начин комуникације, а о томе сведоче поступци Ђиласа и Обрадовића, који су више пута показали своје насилничко понашање према женама. И што је најстрашније, без осећаја кривице. Као да уживају у томе.

Не преостаје ништа друго него да претпоставимо да су то примери понашања који су стечени током одрастања, да су погрдни називи којима називају друге жене вероватно научени  још у раном детињству.

Но, подсетила бих их да су њих родиле жене. И да су увреде које упућују – увреде и њиховим мајкама.

Најстрашније од свега је што се на увреде и позиве на насиље није огласила ниједна НВО вештица, није се огласила ни нека екипа феминискиња. Оне са уживањем прате понижавања и тортуру која је упућена политичким неистомишљеницима, или особама које професионално раде свој посао новинара. Ако су активискиње суботњих протеста навикле да их осовљавају курвама и фуксама – ко сам ја да им то замерим. Очигледно да јесу – чим ћуте.

Српска десница подсећа јавност да овај вид комуникације представља понашање које се носи из породице. И управо зато инсистирамо на традиционалном васпитању где се жена као стуб породице поштује.

У име Српске деснице извињавам се свим глумцима, јер се Сергеј Трифуновић у неким круговима сматра глумцем. Ипак није дорастао ни да глуми пајаца. И за то је неопходан таленат.

 

 

Ивана Борић

Саветник председника Српске деснице