Три ракете пале су у ноћи између суботе и недеље у „зеленој зони” главног града Ирака, где се налазе владине зграде и амбасаде, наводи се у саопштењу прес-службе ирачких снага безбедности.

„Четири ракете ’каћуша‘ пале су синоћ на главни град Багдад. Три су пале на ’зелену зону‘, а четврта на штаб за логистичку подршку (ирачких оружаних формација) Ел Хашд ел Шаби, поред зграде полицијског факултета у Улици Филастин, што је довело до оштећења аутомобила, шатора и складишта резервних делова. Нема жртава”, навела је прес-служба ирачких снага безбедности.

Раније је агенција Франс прес саопштила да је неколико ракета пало поред Амбасаде САД у Ираку у „зеленој зони“ Багдада. Наводни циљ била је база коалиције која се налази у непосредној близини Амбасаде САД, пише агенција Ројтерс.

„Зелена зона“ Багдада у којој су смештене владине канцеларије и амбасаде, периодично је мета ракетних напада. У таквим инцидентима, по правилу, нема жртава међу становништвом и не причињава се значајнија материјална штета. Тако су 9. јануара две ракете „каћуша“ пале на територију „зелене зоне“, где се налази и Амбасада САД, покренувши узбуну за ваздушну опасност. Прес-служба органа безбедности Багдада саопштила је да нема жртава или рањених.

Оставите Коментар