МИЛОРАД Додик се захвалио председнику Владе Мађарске Виктору Орбану и Мађарској на помоћи која ће сутра стићи у Републику Српску и истакао да је недопустиво да се из Сарајева оспорава помоћ Републици Српској.

Додик је оценио да помоћ Мађарске говори да је Орбан пријатељ Републике Српске и додао да је поносан што га познаје и што имају квалитетну сарадњу.

„Затражио сам од Орбана помоћ, коју је он одобрио након три дана, а након седам дана долази у Републику Српску, што је изузетно значајно“, изјавио је Додик новинарима на бањалучком аеродрому.

Он је додао да се, нажалост, у БиХ овакве ствари оспоравају.

„Никада из Републике Српске нисмо спречавали Сарајево и ФБиХ да набављају помоћ“, указао је Додик.

Он је оценио да је непрофесионално поступила министар иностраних послова у Савету министара Бисера Турковић која нема надлежност да се бави овим питањима.

„Тим питањима се бави Председништво БиХ, а Турковићева је неовлаштено писала сатанизујући Републику Српску, али и Мађарску“, рекао је Додик.

Он је нагласио да ће се сутра због тога извинити министру иностраних послова Мађарске Петеру Сијарту, али и председнику Владе Мађарске.

„Овакво понашање где се оспорава помоћ Републици Српској недопустиво је и несхватљиво је да ми обезбедимо помоћ, а неко из Сарајева је оспорава. Нама не пада на памет да оспоравамо помоћ коју обезбеди ФБиХ“, рекао је Додик.

Додик је навео да би помоћ из Мађарске требало да стигне сутра око 16.00 часова у Бањалуку.

Оставите Коментар