У нападу беспилотне летелице украјинских снага на самопроглашену Доњецку народну републику (ДНР) погинуло је дете, док је једна жена рањена, саопштио је представник Народне милиције ДНР.

  • У том моменту у дворишту се налазило двоје цивила. Услед злочиначких акција украјинских милитаната погинуло је дете рођено 2016. године, а једна жена је задобила повреде различите тежине. Она је пребачена у болницу где јој је пружена сва неопходна медицинска помоћ – прецизирао је он.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Раније је представништво самопроглашене Луганске народне републике (ЛНР) у Заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре саопштио да су украјинске снаге током протеклог дана шест пута нарушиле примирје, гађајући територију ЛНР.

Војници Оружаних снага Украјине гађали су насеља из артиљеријског оруђа и минобацача. Подаци о жртвама нису саопштени.

Украјинске власти су у априлу 2014. године покренуле војну операцију против Доњецке и Луганске Народне Републике које су прогласиле независност након државног преврата у Украјини у фебруару те године. Kијев не признаје ДНР и ЛНР и сматра територије ових двеју република окупираним, а устаничке снаге терористичким.

Оставите Коментар