На последњој овогодишњој седници Скупштине општине Врбас, која је одржана у среду, 26. децембра, донета је одлука – решење о утврђивању назива улица у општини Врбас.

Одборници локалног парламента изгласали су да досадашњи Блок Саве Ковачевића у центру Врбаса понесе име Драгана Грубића.

Акција прикупљања потписа да једна од улица у Врбасу понесе име Драгана Грубића покренута је још у децембру 2016. године када је свој потпис дало 1.500 грађана. Овај предлог постао је поново актуелан летос, када је Комисија за именовање тргова и улица дала свој предлог која улица би требало да се преименује.

Драган Грубић је био део групе „Громови“ која је 1998. године поднела највећи терет у одбрани границе код Кошара. У рат је отишао са 18 година, а у 24. је као војни ветеран стао у одбрану својих повређених и погинулих сабораца као оснивач и председник хуманитарне организације „Браниоци отаџбине 98-99“ која се бавила прикупљањем помоћи за рањене и породице погинулих војника.

Херој са Кошара је живот изгубио 24. марта 2004. године по повратку из Крушевца, где је са својим саборцима положио венац на споменик палим борцима у НАТО агресији. На аутопуту код Параћина Драган је истрчао из аута како би помогао возачу аутомобила који је слетео са пута и док је прелазио ауто-пут, на њега је налетео аутомобил „ауди А6“.

Херој под шифрованим именом „Гром 1“ сахрањен је на гробљу у Врбасу.

Поред Драгана Грубића, општина Врбас је добила још 35 нових назива улица: Гојка Војновића, Љубомира Пешаља, мајора Милорада Рађеновића, Илије Милованчева, Евдокина Канарева, Кнегиње Милице, Василија Булића, Стевана Шупљикца, Александра Пантовића, Јожефа Киша, Душка Трифуновића, Патријарха Арсенија III Чарнојевића, Ксеније Атанасијевић, Јоакима Кимета Виславског, Славка Вујошевића, Његошева, Улица Мира, Задругарска и Кулски пут.

У Бачком Добром Пољу једна улица ће од сада носити име др Давида Грубија, у Савином Селу проглашена је улица Ловачки засеок, а на Косанчићу Марка Ђукића, Хероја отаџбине и Кудељарски засеок. Куцура је добила Салашки засеок и Атарски засеок, а у Равном Селу проглашене су улице Владимира Каљевића, Др Ђорђа Сола и Улица Ружица. Змајево је добило улице Милунке Савић, Саве Вукосављева, Теодоре Лазаревић, Радоја Домановића, Тамбурашку и Сиришку.