Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележава се данас у Бањалуци и локалним заједницама Републике Српске и Брчко дистрикта.

Централна манифестација – свечана академија под називом „Похвала српском народу“ биће одржана вечерас у Бањалуци на платоу испред Храма Христа Спаситеља.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе биће обележен и у Требињу полагањем цвећа на споменик на Тргу слободе.

У Бијељини ће градоначелник овог града Мићо Мићић подићи заставу Републике Српске на јарбол испред зграде Градске управе.

Празник ће бити обележен и у Зворнику, организовањем часа на платоу испред Основне школе „Свети Сава“ и Музичке школе „Војин Комадина“.

На Сокоцу ће бити положени венаци на Спомен-обележје солунским добровољцима.

У Брчком ће Дан српског јединства, слободе и националне заставе бити обележен полагањем цвећа на Споменик српским браниоцима Брчког.

Влада Републике Српске усвојила је 10. септембра закључак да се 15. септембар обележава као Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Републички органи и јединице локалне самоуправе у обавези су да обележе овај дан уз обавезно истицање заставе Републике Српске.

Руководства Српске и Србије договорила су на састанку крајем августа у Београду о заједничком обележавању празника Српске и Србије – 15. септембра, дана када је пробијен Солунски фронт.

Тим поводом, улице Бањалуке окићене су од синоћ са 500 српских застава.

Заставе Републике Српске и Србије постављене су на главним саобрацајницама кроз ужи центар града.

Оставите Коментар