Правни заступник Драгана Васиљковића, познатијег као Капетан Драган, Драган Палибрк изјавио је да је одлуком управе хрватског затвора Лепоглава да он буде пребачен три месеца у одељење са особама осуђеним за најтежа кривична дела.

Правни заступник Драгана Васиљковића, познатијег као Капетан Драган, Драган Палибрк изјавио је да је одлуком управе хрватског затвора Лепоглава да он буде пребачен три месеца у одељење са особама осуђеним за најтежа кривична дела, попут убистава и организованог криминала, угрожен његов живот.

  • Чуо сам се малопре с Драганом и он ми је рекао да је такав потез апсолутно угрозио његову сигурност и да се плаши за свој живот – рекао је Палибрк агенцији Тањуг.

Према његовим речима, Васиљковићеви адвокати у Хрватској предузеће „одређена правна средства“, након чега ће се размотрити даљи потези.

Пре пет дана Капетан Драган кажњен је са 30 дана самице у хрватском затвору у Лепоглави због наводног обраћања српским медијима путем писама.

Васиљковића се суд у Хрватској окривио за ратне злочине над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској и осуђен је на 13 и по година затвора због ратних злочина, а та казна му истиче 20. марта 2020. године.

Оставите Коментар