Јутрос, приликом хапшења челника СО Будва, полиција је применила силу, очигледно не марећи за последице. Kоришћена су хемијска средства, а разбијени су и прозори на згради општине.

Поред све штете и бруталног опхођења црногорске полиције једна ствар је највише ођекнула друштвеним мрежама и забринула све који су испратили овај догађај.

Наиме, хапшење које је јутрос у Будви спроведено може се поредити са оним које је дигло цео свет на ноге, хапшењем и убиством Џорџа Флојда у Америци.

Подсетимо, полиција је на врату Џорџа Флојда готово девет минута држала колено, упркос Флојдовим речима да не може да дише. Флојд је касније преминуо у болници у Минеаполису, а његова смрт изазвала је масовне протесте у Америци и широм света.

На сликама се јасно види како Милова полиција према Србима поступа идентично брутално као америчка према Афроамериканцима. Дискриминација је више него очигледна, с обзиром да се ради о Младену Микељу, општинском функционеру Демократског фронта, коме полиција клечи на врату.

Kако се наводи, у Будви је све почело још синоћ, након што је одустала од асистенције Управној инспекцији за насилну смене власти у Будви, полиција јутрос са око десет комбија, опколила зграду Општине.

За време ово полицијске акције ухапшени су градоначелник Будве Марко Царевић и председник Скупштине општине (СО) Будва Kрсто Радовић, а ухапшен је и секретар за инвестиције Младен Микељ, као и син и брат Марка Царевића.

--

Leave a Reply