Јуче је обележена 21. годишњица од почетка НАТО бомбардовања СР Југославије а грађани Пирота су положили венце.

Слике и текст – Милан Петровић

Јуче су, упркос ванредном стању због епидемије корона вируса, а поводом двадесетпрве годишњице од НАТО бомбардовања СРЈ, крај споменика ‘’Цвет младости’’ у делу Пирота званом ‘’Тијабара’’, у име ГО Српска десница-Нинослав Ћирић-Пирот може боље, цвеће положили Милан Петровић, председник ГО Српске Деснице Пирот и Вукман Маринковић, представник омладине Српске Деснице.
Споменик је подигнут у спомен на 26 бораца погинулих у ратовима деведесетих година.
На самом почетку минутом ћутања одали су почаст настрадалим Пироћанцима. Овим поводом председник ГО Српске деснице, Милан Петровић је нагласио:

“Даме и господо, браћо и сестре, ове године, годишњица бомбардовања затиче Србију у ванредном стању, због епидемије корона вируса. Међутим нас то никако неће спречити да се окупимо данас овде и на овом месту, иако је повод веома тежак, тужан и сигурно га нисмо сами бирали, већ нам је на данашњи дан пре 21 годину он ултимативно наметнут. Тај повод је трајао пуних 78 дана, оставивши за собом хиљаде жртава, огромна разарања, затровану природну средину и отргнуто Косово и Метохију под патронатом НАТО-а. Све се да поправити, али деца и људи који су погинули никада неће и не смеју отићи у заборав.​
Њима, као и свим осталим војницима и цивилима страдалим у НАТО агресији нека је вечна слава и хвала. Хвала и свим онима који су бранили своју државу тада, а који живе и данас и који су заслужили да их Србија не заобрави и да им пружи живот достојан човека. Живела Србија!”

Оставите Коментар