У Белорусији су почели да се граде кампови за насељавање плаћеника приватне војне организације „Вагнер“. Kако се наводи на сајту Верстка, један од њих се налази у близини града Осипович, у Могилевској области и може да прими осам хиљада бораца. У питању је камп који се налази 200 километара од границе са Украјином и заузимаће површину од 24.000 квадратних метара, преноси грчки портал Скај.

Други извор сајта Верстка, који има приступ властима Могилевске области у Белорусији, потврдио је да је властима наређено да у тој области изграде камп за „Вагнерове“ борце. Пребацивање „Вагнерових“ плаћеника у Белорусију потврђују и рођаци плаћеника, наводе новинари сајта.

Према анонимном извору, такви кампови ће бити направљени, али се не наводи тачан број. Истовремено, у Русији су поново почели да се отварају прихватне пунктове за нове „Вагнерове“ плаћенике. Руска новинска агенција ТАСС јавила је да су данас слични прихватни центри отворени у Новосибирску и Тјумену. Огромни „Вагнерови“ постери су враћени на своја места.

Оставите Коментар