У име Оца, Сина и Светог Духа,

Сваки човек Србин, треба да зна, хвали и слави Бога, Србске витезове, јунаке Небеске, који су на Косово Пољу, Газиместану, на дан Видовдана се Богу прекрстили, заветовали и кренули у бој за слободу и часни крст Христов, одбрану родне земље Србије, заштиту своје породице, свог Србског језика, писма Ћириличног, обичаја, Србских слава, својих споменика, манастира и светиња Богу посвећених.

Видовдан је за сваког Србина, Свети Божији Дан, када је Србин витез Божији, одабрао Бога и Небеско Царство, за сва времена и просторе.

Видов Дан је дан, када је Небеско Свето Царство оживело у Србину витезу и превладало омалени земни пролазни живот.

Видов Дан је дан Србина Витеза који је Богом охрабрен и испуњен храбро кренуо у бој за Бога, Часни Крст и свој Србски Род, да би добио од Бога Светост и Вечност.

Сваки Србин треба да слави и хвали Бога и све Србске витезове који у нам на Дан Видовдана, показали Прави Пут Спаса од пролазности и смрти земне.

Вечно Хвала и слава Богу и свим Србским витезовима за Духовни вид који су дали сваком Србину, да може да види Пут Божији испред себе, који води Богу и Небеском Божијем Духовном Царству.

„Бог чува своје мученике и прославља Своје слављенике.„

Амин, Боже опрости и помози +++

28.6.2023.

Млађан Беочанин Рашчанин.

Оставите Коментар