Овог месеца сигурно неће бити одржана страначка ванредна скупштина, а о променама у врху странке одлучиваће се после избора, каже председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић.

Он наводи да ће једини избори које ће напредњаци имати унутар странке бити на градском и општинском нивоу.

  • Скупштина странке, како ствари тренутно стоје, биће одржана након редовних парламентарних, покрајинских и локалних избора у првој половини наредне године – рекао је Глишић у интервјуу за „Политику“, додајући да тада могу да разговарају о кадровским питањима која се тичу избора председника, потрпедседника и осталих функција.

На питање ко би могао да наследи Александра Вучића ако напусти функцију председника странке, Глисић каже да се у странци не баве политиком „шта би било кад би било“, и да се о неким одлукама може говорити тек када се донесу. Потврђује и раније изјаве да ће напустити странку ако то учини Вучић, јер је због њега и приступио СНС.

  • Логично је да онда када он одлучи да оде, и ја то учиним – каже Глишић.

„Нису се сви претргли“

Упитан коилико је задовољан коалиционом сарадњом и партијама које су биле на листи са СНС каже:

  • Kако су се понашали, какве су резултате правили и како су бранили политику коју спроводимо, тако ће и заузети место на нашој листи. Част изузецима, али нису се баш сви претргли у послу који им је поверен – навео је он.

Упитан да коментарише чијим радом од министара СНС је задовољан, наводи да прво треба да победе на изборима па ће онда разговарати о кадровским решењима.

Поводом сарадње са СПС, Глишић каже да она на локалном нивоу варира од општине до општине.

  • Видећемо шта ће нам бити даљи кораци у односима с њима – каже он.

Упитан шта мисли о делу опозицијен која најављује бојкот, каже да је то њихова ствар.

Поводом оптужби на рачун председника општине Марка Бастаћа, да је пребио венчаног кума, каже да очекује хитну реакцију надлежних органа.

Оставите Коментар