Одвратан је овај Вулин. Види га, није ни војску служио, шта се ложи на униформе? Мора бити да је на коксу, ЈУЛовац стари. Шта каже тетка из Канаде? Лако њему, има два члана, али је министар, јер је у Диктаторовом дебелом цреву.

Колико сте пута чули ово? А, јел сте, рецимо, чули да је тај Вулин, после деценија прогањања, први заштитио Лазаревића, Шљиванчанина, Павковића и друге хероје? Да је отворио забрањене теме као што су Кошаре? Да је вратио славну 63. падобранску и 72. специјалну? Да га војници обожавају јер коначно има опреме, средстава, пара, реда? Да су стигли МИГови, да ради домаћа производња, да се патриоте и стручњаци не отпуштају, него награђују? Да је то први министар одбране које бомбардовање назива злочиначком агресијом, а не хуманитарном интервенцијом? Да је због својих ставова, у оно време, био притваран, јер је бранио ратне хероје?

Овај Миша не зна два падежа. Вучићев полуписмени потрчко. Насилник. Фашиста. Подгузна мува и кукавица.

А, не кажу и не знају да је Миша био свугде где је кризно, од протеста и пендречења за Ратка и Радована, преко барикада. Да је више пројеката за Србе на Косову прогурао за пар недеља на функцији него што су они годинама пре и после њега. Да у тој “фашистичкој” Десници има лојалних Цигана, Румуна, Словака, Мађара, Хрвата, Албанаца….

Вучевић је само потрчко Београђана и неко ко је уништио новосадски дух, док ови око њега отимају.

А, намерно заборављају да Нови Сад има бесплатне вртиће, четири нова булевара, Жежељев мост, да је Европска престоница културе и да су после година чекања стигла чак три страна инвеститора са стотинама радних места.

Лабан лоповчина. Узурпирао власт и ресурсе дивне Суботице, па отето улаже у имање у Црној Гори.

А ћуте на то да је породично имање стекао поштено и то много пре тога – да је све српско што је могао да запосли, после година дискриминације, запослио, а све мађарско испоштовао. Да решава проблеме који стоје деценијама: Y крак, позориште, Аквапарк на Палићу.

Ови људи се неће бранити, јер су њихова дела и резултати најбоља могућа одбрана. Браниће их луди Томо, иако не мора: није му посао, али јесте воља да буде на страни часних, честитих и поштених. А, шта је са онима којима је посао да их бране?

Праве се мртви. Дојучерашњи “нико и ништа” другови преко ноћи су постали “све и свја” господа под “Ацо, Србине” кишобраном. Засели у управне и надзорне одборе, задовољили пилићарске апетите, избрисали телефоне старих другова, по први пут купили маркиране ципеле и љубавницама уградили силиконе да се имају за шта придржати на вртоглавом путу ка врху.

И ту се праве мртви. Парице лежу, портири им се обраћају са ви, битни су, јебо Вулина, Милоша, Мишу, Лабана, Србију,коме су они још битни?

(С)купиће по ког капилара, има се сада, невољно послати двадесетак људи на скуп (уз дневнице) и сликати се поред шефова, аплаудирати гласније него други. Данас Вучићу, сутра Ђиласу. Ко да дланови препознају лик онога због којег се у еуфорији састају?Довољно од њега. И, да, избегаваће све који мисле макар мало другачије – заправо све који мисле уопште. Опасно је то, а опасности се сад не треба излагати – зар да остану без визит карти, канцеларија и службених аутомобила?

Друже се само са себи сличним: јавно их љубе, потајно мрзе. Можда су аплаудирали гласније од њих – у недостатку других квалитета, само тај се мери. Активисте гледају са висине – осим пар активисткиња: први су, јасно ту да служе, а друге да их задовоље. Њих, џепне богове. Аплаудере. А, грађани, Србија? Ма, ко то јебе, нека се тиме баве Вулин, Милош, Миша, Лабан, они имају свог посла и преко главе. А, није и да их то нешто интересује. Није ни да их је икада интересовало.

Не боји се луди Томо Н1, Нове, Ђиласа, Шолака, Блица и осталих издајника и криминалаца, непријатеља државе: боји се ових “наших”.

Данас, због њих, нерада им, немара и недела, имамо наопаку ситуацију, да више муда треба имати па бити уз Вучића, него против њега.

Не треба зато Вучићу најављивана метла, да се направи простор за дивне, младе, квалитетне, верујуће, способне, патриоте. Треба му дератизација. Детаљна.

Док гладни штакори који су из друштвене канализације игром случаја стигли у канцеларије не поједу и СНС и њега и Србију и пробуђењу наду и националну свест.

Највећи непријатељ носи наше заставе. Лажно и из користи. Тај вирус се шири брже од Короне, само што је све видљивији. Победићемо, знам. Али неће бити лако. Штеточине су ужасно отпорни организми. То је битка над биткама – и у њој сви морамо бити уједињени. Почетак уједињена је да не верујемо у лажи са почетка овог текста.

Томо Ловрековић

Оставите Коментар