Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, на свечаној промоцији две нове класе полазника Центра за основну полицијску обуку, да ће држава наставити да побољшава животни стандард припадника МУП, а младим полицајцима да су они будућност, у уверењу да могу много да ураде за своју земљу.

Вучић је истакао да су полазници изабрали часно и дивно занимање, јер су стали уз своју државу.

„Од данас ви сте и „de facto i de jure“ људи који брину о својој Србији. Нема никог ко може да каже да му је прече и већа обавеза да брине о Србији. Зато сте посебни“, истакао је председник.

Он је указао да је у Србији најлакше за све критиковати државу, јер је без обзира колико путева и пруга је изграђено, или колико неко не плати порез, увек најлакше бити против државе, док су припадници полиције ти који морају увек да буду уз своју државу.

„Ви ћете увек морати да трпите, у вас ће грађани увек имати поверења, али нећете бити омиљени“, рекао је Вучић.

„Kада буду викали – идите на Kосово, они који не знају ни на мапи да га пронађу и када буду викали увредљиве пароле, само зато што обављате свој посао, знајте да радите најбоље за своју државу и Србију“, поручио је председник.

Он је истакао да је на држави да помогне, да сви они буду поносни на себе и да обезбеди бољи живот.

„Наставићемо да побољшавамо животни стандард припадника МУП, јер ви представљате будућност, уверени да можете много да урадите за своју земљу“, поручио им је председник.

„Иако сте родитељима, вашим најближима тек девојке и младићи, ви не смете више тако да се осећате, јер су пред вама тешки одговорни задаци. Морате да преузмете на себе бреме одговорности које нисте имали до сада“, рекао је Вучић на свечаности у Макишу.

Навео је да је за 23,9 одсто мање криминала у Србији односно да је толико мање кривичних дела него пре 10 или 12 година, као и да је драматично мањи број убистава него што је било пре само 10 година.

Али, ни то није довољно и то мора да буде неупоредиво боље, рекао је председник, додајући да је уверен да генерација младих и одговорних људи може да помогне целој Србији.

„Желим вама и вашим породицама све најбоље и хвала на љубави коју показујете вашој земљи. Честитам и вашим родитељима и да вам пожелим много деце и успешне каријере. Живела Србија“, поручио је председник.

Leave a Reply