Велики број незадовољних грађана окупио се на административном прелазу Јариње због појачаног присуства специјалних јединица Росу и најављеног успостављања реципроцитета, од стране власти у Приштини.

На административним прелазима Брњак и Јариње распоређено је више од 20 взила специјалних јединица косовске полиције. На терену се смењују страже специјалаца РОСУ, међу којима се налазе снајперисти са великокалибарским пушкама.

Срби са севера Косова, блокирали су прелаз Јариње у оба смера, а снимак који је настао на администативном прелазу Јариње открива да РОСУ ипак не може да уплаши истрајне грађане.

Види се да окупљени Срби немају никакав страх од војника, чак су исмејавали припаднике РОСУ и ругали им се, а снимак је објављен на Фејсбук страници „Борбени ефективи“.

Број Срба окупљених на прелазу Јариње данас је знатно већи него током јучерашњег дана. Они су, како се види на снимку, у добром расположењу и са псовкама дочекали смену страже.

Чињеница да су власти у Приштини најавиле да почињу са успостављањем реципроцитета према Србији, изазвало је велику забринутост и револт грађана српске националности.

Оставите Коментар