Српска Десница наставља да оснажује одборе широм Србије. Овај пут, једногласним избором за повереника за Северну Србију изабран је Миленко Ласица.

„Задовољство нам је да једногласним избором Председништва Српске Деснице именовали Миленка Ласицу за в.д. повереника за Северну Србију. Први задатак господина Ласице биће подизање и оснаживање постојећих одбора широм Српске Војводине, почевши од стварања новог градског одбора у Новом Саду. Пошто је расформиран одбор у Новом Саду, који већ дуже време није имао председника одбора, а који је водио претходни повереник за Северну Србију који је смењен након ,,истраге потурица“ и искључен из Српске Деснице. Стуб Срама за Синишу Илића! Желимо успешан рад саборцу Ласици у заједничкој борби на корист Српства и Србије. Србија је вечна док су јој деца верна. Живела Србија!”, наводи се у саопштењу Српске Деснице.

„Иако се прави наратив да је северна српска покрајина легло антинационалне и несрпске мисли, то је лаж. Управо је Војводина не само у последњих десет или двадесет година, већ кроз векове била стуб српства, патриотизма и деснице. Овде се пркосило окупаторима, рађала култура, живело и гинуло за Србију. Наш је посао да тај дух, енергију и став већине култивишемо и да први понесемо тај барјак” – каже за Националист Миленко Ласица, нови повереник покрајинског и новосадског одбора Српске деснице.

Зашто то СД већ није урадила до сада?

Треба имати у виду да, поред силне енергије Мише Вацића и великог броја чланова, ми јесмо млада странка. Као такви, нормално је да имамо и грешке, па да се повремено у наше редове инфилтрирају и они који то не заслужују. Такви се брзо одстране и препознају, а на једног погрешног иде сто исправних. И у претходним годинама Десница је имала низ акција, била брана сепаратистима и промовисала тековине српске Војводине, али сада, зрелији, из треће брзине пребацујемо у пету. Намерно спомињем све добронамерне грађане Србије, јер ми нисмо шовинисти, већ здрави националиста чија су врата отворена за све који воле Србију, без обзира на националност и веру.

Очекујете ли да у перспективи преузмете одговорност и будете власт?

Свакако и да кроз власт остваримо своје програмске циљеве. Међутим, нама је циљ да до тада окупимо, мобилишемо и саберемо мислеће, храбре, одважне Србе и Српкиње и све добронамерне грађане и да постанемо тачка окупљања здраве приче, да докажемо и покажемо да јесмо истинска снага и нешто ново и аутентично.

Како коментаришете оптужбе да сте и у Новом Саду и Војводина помоћна нога власти?

Ми више волимо Србију него власт и функције, за разлику од прозападне и издајничке опозиције. Ми јесмо опозиција, али нисмо опозиција разуму и добрим одлукама. Конкретно, градоначелник Новог Сада имаће од нас највећу подршку када уводи бесплатне вртиће што никада нико пре није урадио, али ћемо бити и најжешћи критичари и противници када знамо да је Чанак део власти, што је недопустиво. Принципи и доследност су лична карта и Деснице и нашег председника Вацића. Такође, када причамо о „опозицији“, битно је додати да ми не мрзимо никог на личној основи, већ да имамо огроман проблем са програмима и идејама одређених политичких чинилаца који су погубни и разарајући за Србију.

Оставите Коментар