Председник Чеченије Рамзан Кадиров рекао је да су сва четири батаљона специјалног пука „Ахмат“ потпуно попуњена људством и опремљена.

Кадиров је раније најавио формирање четири батаљона са импресивним бројем људства регрутованог искључиво од Чечена.

– Пук специјалне намене „Север-Ахмат“, који носи име Хероја Русије Ахмата Кадирова је попуњен! У њему су борци који су упијали искуство војних операција у Сирији и Украјини. То је борбена структура која је потребна данас, попут три попуњена батаљона „Исток-Ахмат“, „Запад-Ахмат“ и „Југ-Ахмат“ – написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Он је такође захвалио мајкама бораца што су својим синовима усађивали патриотска осећања и љубав према Отаџбини, као и Магомеду Даудову, председнику чеченског парламента, који је за кратко време организовао регрутацију.

– Спремни смо да идемо даље по наређењу, да лако заузмемо Кијев и земље НАТО-а. Нашим јединицама, прекаљеним у стварним борбама, не може да парира ниједна војска на свету. Имамо искуство, оружје, веру, патриотизам, идеју и истину! Запад и даље не схвата колико смо јаки… Борба против Русије није као снимање холивудских акционих филмова. Припремите беле заставе! Нисмо још ни почели ништа озбиљно – Кадиров је додао.

Оставите Коментар