Ватерполисти Србије су много више од обичних спортиста! Не само што доносе медаље, ови момци нам дају и велики мотив. Мотив да се боримо као они, мотив да из сваког проблема изађемо јачи. Александра Стојановић је девојка којој су „делфини“ дали снагу да се бори, а онда им је узвратила сјајним гестом.

Она је нашим ватерполистима написала писмо на 10 страна, а ово су само неки од делова.

– Док су се наши спортисти борили на Играма у Сеулу 1988. ја сам се тих дана борила за живот у инкубатору за превремено рођене бебе. Победила сам, али је остала дечија церебрална парализа. И онда из дана у дана, напорне вежбе, тешке, болне. У пролеће 1996, када сам имала осам година, направила сам прве кораке.. . написала је Александра.

Имала је и своје љубимце.

– Обожавала сам Дачу, била пресећна када се сликао самном у његовој кафани. После сам обожавала Вању, данас су то Фића, Прлаин и Манда али је Дача био на почетку.

NESTVARNO STVARNO ALEKSANDRE STOJANOVIĆMožda će da bude malo duže, pa ko nema strpljenja…Elem, pre dva tri meseca…

Posted by Dejan Stevović on Уторак, 02. април 2019.

Имала је јаку поруку за крај. Ватерполисти су јој помогли да прохода.

– Зато сам и написала причу јер су ми ватерполисти и праћење тог спорта, њихова борба, вера, снага, умногоме допринели да истрајем, да се изборим са инвалидитетом, да проходам, завршим школу, факултет и наставим борбу кроз живот. Стрпљиво чекам и надам се да ћу коначно упознати целу ватерполо репрезентацију и остварити тинејџерски сан. Ако се никада не упознамо, господо ватерполисти,шмекери и мангупи знајте да постоји једна девојка која вас воли, верује и вероваће увек у вас – написала је Александра.

Дејан Савић и његов имењак Дејан Стевовић, новинар „Журнала“ урадили су нешто сјајно. Они су Александру довели на тренинг. Упознала се са свим играчима, а за крај стигло је изненађење.

На тренингу се појавио и Данило Икодиновић, а ова храбра девојка није могла да сакрије сузе.

Е, зато су наши ватерполисти велики, ма највећи…

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here