Зеленовић жели блокаду обилазница и граничних прелаза! Део опозиције иде ка заоштравању прозападних протеста

0

Ми смо сад имали блокаду ауто-пута. Следећи пут то можемо да урадимо и на обилазницама, можемо да кренемо према граничним прелазима, запретио копредседник Заједно Небојша Зеленовић

Опозиција, уз подршку гласила Јунајтед медије Драгана Шолака, најављује радикализацију протеста. После блокаде аутопутева и виталних саобраћајница, прете блокадом граничних прелаза и обилазниса.

Kопредседник странке Заједно Небојша Зеленовић је, наиме, говорећи о томе да постоји стратегија протеста и за наредни период отворено најавио нове блокаде. Упркос све мањем одзиву грађана или баш због тога.

  • Стратегија постоји, она је врло једноставна и ви можете да је видите из седмице у седмицу. Верујем да су блокаде добар пут. Ми смо сад имали блокаду ауто-пута. Следећи пут то можемо да урадимо и на обилазницама, можемо да кренемо према граничним прелазима. Ја верујем да је то добар пут. Ту су посланици који могу да поднесу тај терет одговорности. Помињао је Вучић јуче да је то кривично дело. Ево, пошаљите ми кривичну пријаву, да видим да је то кривично дело кад возите успорено на ауто-путу – рекао је Зеленовић у емисији „Пробуди се“ на телевизији Нова С.

Већ је било речи, признао је, међу организаторима да следећи корак могу бити блокада обилазница и граничних прелаза:

  • Да ли ћемо и кад то урадити видећемо спрам спремности организатора и броја људи, али то је дефинитивно вид подизања притиска на власт с идејом да се испуне сви захтеви протеста. То не би било ништа ново. Ми смо то већ радили кад смо имали протесте против Рио Тинта. Тад је блокиран гранични прелаз код Лознице ка Босни и Херцеговини.

Зеленовић је, упитан како би таква блокада могла да изгледа и ко би у њој учествовао, одговорио:

  • Опозиција има 50 посланика. У доброј организацији они би могли да преузму одговорност на себе.

Организатори протеста, иначе, данас и сутра имају састанке, након којих ће се тачно знати какав је план за ову недељу. Kоначан план биће, како се очекује, објављен у среду, како су то чинили и претходних седмица.

Оставите Коментар