Није то урадио градонацелник Шапца идеологије и политичке доследности ради, него ради Ђиласових личних интереса и сопствене спознаје да је мали безвредни политички губитник…
Вођа је одредио стратешке тацке одбране неодбрањивог у чувеној флоскули названој “битка за Шабац”!? Али, како Амери нису успели да одбране Аламо, тако неће моћи да сачувају и квази демократију у Шапцу, од које грађани живе пуних 20 година у немаштини и беди, где им је једини излаз био до сада пут у бели свет!
Зато су сада ресени да коначно узму власт у своје руке, да је повере онима који ће заиста радити у њиховом интересу и за будућност њихове деце…
Због тога их неће збунити ови петпарацки трикови београдског мега тајкуна и његових пиона из шешира сеоског шабачког адвоката… живо их занима, како ће Зеленовић да објасни својим малобројним гласацима, да у једну кутију убацују гласачке листиће, а да ону другу прескачу, као да не постоји?! Ђиласу је једини излаз из ове политичке стратегије мржње и насиља, да покуша да сацува опозициони Шабац… Али, како то ни његови спољни пријатељи нису успели пре 200 година, тако неће ни он сада успети да врати точак историје уназад, да Сизифов камен изгура на врх планине владара света!?
На сву срећу, остали чланови те Ђиласове сабирне коалиције свега и свачега, прозрели су његову намеру и коначни циљ, да се реси конкуренције у својим редовима, како би остао само дуел “ један на један” против онога, против кога заиста сада и убудуце нема АМА бас никакву шансу за победу..
Е.Е.

Оставите Коментар